12 פעולות קריטיות בקידום אתרי חנות

בעולם דינמי ובמציאות משתנה (כפי שהקורונה שינתה את הרגלי הגלישה והצריכה בדיגיטל בשנת 2020) גם גוגל משתנה, משתדרג ומתפתח. קידום אתרים אינו כשהיה, וכללי המשחק השתנו. אספנו את טובי המומחים כדי לעוץ לכם מספר עצות ברזל, והפעם – על דברים שאתם ממש לא צריכים בתכנית לשנה הקרובה:

  1. קישורים נכנסים

קיבלתם הצעה לקנות קישורים? מאמינים שכל מה שחסר על מנת שהאתר שלכם יתקדם באורח פלאי הוא פשוט כמות קבועה של קישורים נכנסים "מאתרי בלוג נבחרים"? מוטב שתתעדכנו.

בניית קישורים ושימוש בלינקים אינו כשהיה, ומנוע החיפוש הרבה יותר מתוחכם משהיה לפני 5 או 7 שנים.

למקרה שהנושא מצריך חידוד, או למקרה שאתם לא יודעים לאיזה מקדם אתרים להאמין, עצרו הכל ותבדקו מה גוגל אומרת.

מה כן? אתר מכירות עם תוכן טוב, סדר היררכי, ערך מוסף, קטגוריות רחבות, חלוקה נכונה של עמודים וקטגוריות, שימוש נכון בשדות כמו Title ו-Description – יוכל להתקדם ללא לינקים נכנסים כלל.

מה לא? אתר מכירות עם תוכן גרוע ומבנה שטוח לא יתקדם גם אם תשיגו את הלינקים הטובים ביותר בהיסטוריה של האינטרנט.

דרך פשוטה וקלה היא להשתמש בכלים כמו למשל Semrush על מנת לראות את דירוג הלינקים (Authority Score) ואת ציון הסמכות של הדומיין\העמוד מהם יצאו הלינקים (ציון בין 0 ל-100), אז תוכלו כדי לגלות שרוב הלינקים שהאתר שלכם מקבל הינם מיותרים… לינק נכנס עשוי לסייע לקידום אך ורק אם הוא יוצא מאתר רלוונטי, מעמוד תוכן רלוונטי, ומקשר לתוכן רלוונטי בדומיין יעד רלוונטי, כך שיש זיקה ברורה בין הדומיין המקשר לדומיין המקושר.

במילים פשוטות – אל תחפשו פתרונות קסם בלינקים חיצוניים. השקיעו בתוכן, מהירות האתר, חווית משתמש, אופטימיזציה ובמבנה האתר, ולא באמונות שווא על קישורי קסם. שנת 2013 כבר חלפה ועברה.

  1. מאמרים בבלוג

בלוג באתר אף פעם לא היה דבר רע. במשך שנים ארוכות הבלוג היה אחד הכלים המרכזיים להוביל תנועה לאתר באמצעות כתיבת תוכן רלוונטי באופן שוטף.

במקרה של אתרי מכירות הסיפור מעט שונה.

תחשבו על עצמכם כגולשים המחפשים "נעלי ריצה אורטופדיות", איפה תישארו יותר זמן?

(1) בדף עם מאמר על נעלי ריצה אורטופדיות?

(2) בקטגוריית מוצרים שיש בה מגוון של 30 דגמים שונים של מותגי נעליים אורטופדיות?

גם אם עמוד תוצאות החיפוש יציג לכם עמודי מאמר – סביר להניח שלא תקראו אותם.

אם תיתקלו במאמר בעמוד הקטגוריה עצמו, הסיכוי להמרה יהיה גבוה יותר בעמוד שיש בו מוצרים ומחירים, לעומת עמוד שבו טקסט בלבד.

מסיבה זו, מוטב, במידת האפשר, להטמיע את התכנים בעמודי הקטגוריה עצמם ולאו דווקא בבלוג.

  1. קידום ביטויים כלליים או בני מילה אחת

בעבר אנשים היו מחפשים בצורה לא חכמה, מכיוון שמנוע החיפוש היה לא חכם כפי שהוא היום.

חיפושים כמו "סדינים" או "מזרונים" או "נעליים" או "מצלמות אבטחה" או "שמלות כלה" או "כלי עבודה" או "ג'ינסים" (הבנתם את הרעיון) היו נפוצים מאוד.

לאורך הזמן, מנוע החיפוש הבין כי עליו להציג תוצאות מדויקות יותר לגולשים שיקלידו שאילתות מדויקות יותר.

מסיבה זו בדיוק, מנוע החיפוש "מציע" לנו חלופות והשלמות אוטומטיות (לדוגמה):

גוגל אינו חף מאינטרס, חווית חיפוש טובה יותר תעודד את הגולש להמשיך להשתמש במנוע החיפוש ולמצוא את אשר חיפש, מה שיעודד יותר עסקים לפרסם בגוגל ולשלם על הקלקות.

ניסיון עיקש להתקדם בביטוי גנרי עלול לעלות לכם בבזבוז זמן ומשאבים. גוגל יציג אתרים גדולים ודפים עם מידע כללי בדיוק מאותה סיבה: גוגל מעוניין לעזור לגולשים למצוא תשובות הולמות, כאשר שאילתה בעלת מילה אחת או מונח כללי מידי לא תסייע לו להציג לגולש תוצאה רלוונטית מספיק.

נסו לחפש באופן מדויק ותמצאו תוצאה מדויקת יותר ומוצר המתאים יותר לצרכים שלכם. באותו האופן, יש לנהוג בהתאם גם בבחירת ביטויים כאשר אתם מקדמים את האתר באופן אורגני (או ממומן).

במקום לנסות להתחרות על הביטוי הגנרי "סדינים", מוטב להתחרות על "סדינים מכותנה 100%" או "מצעים לחדרי ילדים" או "סדין למיטה זוגית" וכו'.

ככל שהביטוי ממוקד יותר – התחרות נמוכה יותר, ההמרה גבוהה יותר, וסיכויי ההגעה לעמוד הראשון גבוהים יותר.

 קידום אורגני מוצלח אינו מבוסס רק על חברת קידום אתרים טובה, אלא על בחירה נכונה ונבונה של שאילתות חיפוש.

  1. קידום מונח כללי בפרסום ממומן

בדומה למה שנאמר קודם, בפרסום ממומן התועלת בבחירת מונח גנרי היא אף יותר נמוכה ברוב המקרים. הנחת העבודה של גוגל היא שגולש המעוניין לקנות מוצר מסוים, ע"פ רוב יידע מה הוא רוצה לקנות לפני שיבצע את החיפוש. יתר על כן, גם גולש שאינו יודע בדיוק מה הוא מעוניין לרכוש, יבצע חיפוש כללי על מנת לקבל כיוון כללי, לפני שיבחר מוצר ספציפי או מותג ספציפי, ויבצע חיפוש נוסף באופן ממוקד יותר.

אחוז הרכישות שמגיעות ישירות מהחיפוש הראשון – נמוך ביותר!

מילים כלליות הן בעלות נפח חיפוש גבוה אך שיעור המרה נמוך ("שולחן", "מזרן", "אוכל לכלבים" וכו'). לעומת זאת, מילים ממוקדות הן בעלות נפח חיפוש נמוך יותר אך שיעור המרה גבוה יותר.

חישבו על כך בהגיון, איזה לקוח תרצו בחנות שלכם?

  • לקוח שנכנס להסתכל, וכששאלתם אותו "אתה צריך עזרה?" הוא ענה לכם "לא, אני רק מסתכל..."
  • לקוח שנכנס ושואל "שלום אני מחפש לקנות מברגה נטענת של בוש סוללה 18v, האם יש לכם?"

הדבר האחרון שאתם רוצים הוא לשלם הרבה על הקלקות מצד גולשים שכוונת הרכישה שלהם נמוכה ורמת הבשלות שלהם נמוכה. במיוחד כשאתם משלמים בכל מקרה על כל הקלקה.

בחרו ביטויים ממוקדים, ובכך תפחיתו הקלקות מיותרות ותגדילו יחסי המרה. בחרו במנהל קמפיינים שיודע לזהות איזה ביטויים המירו יותר ואילו פחות ויבצע שינויים בהתאם, אחד כזה שיידע איך מקדמים אתרי חנות.

  1. קמפיין ממומן בגוגל שופינג (Google Shopping Ads)

אם יש לכם אתר חנות ואתם מפעילים קמפיין ממומן, אתם אמורים להכיר בעובדה שגוגל מאפשר למפרסמים להציג את מרכולתם באמצעות פיד (feed) מוצרים ממומן בראש העמוד.

היתרונות?

קליקים זולים יותר, אפשרות להציג את המוצר בתמונה ברורה, ולהציג את הפרמטרים החשובים: מחיר, שם החנות והמותג, ומדיניות המשלוח.

איך עושים קידום אתר חנות נכון? תתחילו בכך שהלקוחות שלכם יוכלו לבחור באם להקליק או לא – על בסיס המפרטים לציין/תמונה/מחיר/משלוח המופיעים במודעות שופינג, מה שיכול לחסוך לכם הקלקות מיותרות למפרסמים.

אם האתר שלכם מוכר מוצרים במשלוח והקמפיין הממומן שלכם אינו כולל גוגל שופינג – סביר מאוד שהנכם מפסידים את הפוטנציאל הגלום בפרסום בגוגל ולא נהנים מהקמפיין באופן הראוי או שלא ממצים אותו.

  1. היעדר תיאור מוצר\תיאור מוצר לקוני

אמנם, מדובר "בעבודת נמלים", אך קיים הבדל משמעותי בין עמוד מוצר שיש בו פרטים טכניים בסיסיים על המוצר (הגדרות היצרן במקרה הטוב) לבין עמוד מוצר ובו פרטים ומידע מפורט אודות המוצר.

ההמלצה היא לציין את הדגם, מידות, היתרונות והחסרונות, השימושים השונים, המאפיינים הבולטים, שאלות ותשובות, למי המוצר מיועד, ההבדל בין המוצר לבין דגם קודם שלו וכו' על מנת ליצור בידול בגוגל, ולבסס תוכן איכותי יותר שעשוי בהחלט לגרום לגוגל לדרג את העמוד גבוה יותר מעמודים מקבילים של אותו המוצר בדיוק באתרים מתחרים! 

מסיבה זו, אגב, בעלי אתר אינטרנט הפועלים לבצע קידום אורגני לחנות בצורה איכותית ומיטבית יחזיקו מנהל אתר חרוץ וייהנו מיתרונות רבים לעומת בעלי אתרים שהטמיעו מוצרים באתר באופן בסיסי ולא מוסיפים כלל תוכן לאתר.

קידום חנות אינטרנטית מצריך השקעה בתוכן, יצירת תוכן עם ערך מוסף, אל תסתפקו ב-"הגדרות יצרן", זה לבד לא יביא לשיפור הדירוג שלכם בתוצאות החיפוש האורגניות.

  1. מיקוד בתפל ולא בעיקר – "מיקומים על חשבון נוכחות"

אם יש לכם אתר חנות המוכר מוצרים רבים ומגוונים, אל תיפלו ב-"מלכודת העשור הקודם".

אנחנו לא חיים יותר בתקופה בה המלחמה הייתה על "מי מופיע גבוה יותר במילה X" כמנבא כניסות והכנסות.

במקום למקד את האנרגיות שלכם בקידום הביטוי משורה 4 לשורה 2 או משורה 4 לשורה 1, מקדו את הפוקוס שלכם על קידום כמה שיותר מילות חיפוש רלוונטיות וממירות לעשירייה הראשונה.

קידום האתר שלכם בביטוי ספציפי, משורה 2 לשורה 1, לא ישפיע כל כך על מחזור המכירות שלכם. הגולש הממוצע יבקר בכ-3 עד 5 אתרים לכל הפחות ויעשה "סקירת חלונות" לפני שיבחר היכן לקנות.

הפרמטרים הקובעים בשיקולי הרכישה הם אחרים לחלוטין ולא מבוססים על המיקום שלכם, אלא על המחיר, השירות – יחס אישי המועבר באתר, הדגם, האם הלקוח מצא את אשר חיפש, האם אהב את הצבע, האם תנאי המשלוח מתאימים לו, וכו'. תהליך קידום אתרים של אתרי חנויות לא מתחיל ונגמר במיקום של ביטוי יחיד. 

זכרו כי קידום אתר מכירות לא עושים על מנת להגיע למקום 1 במילה מסוימת, אלא על מנת להגיע לדף הראשון עם כמות גדולה ככל הניתן של מילות מפתח רלוונטיות.

  1. תוכן כפול

קיים מספיק חומר באינטרנט על תוכן כפול וההשפעה השלילית שלו על דירוג אורגני. יותר מזה שכפול תוכן מאתרים אחרים מהווה עבירה בחוק שיכולה להביא לעונש ופיצוי בגובה 250,000 ₪ ללא הוכחת נזק.

גם במקרה של קידום אתרי מכירות, תוכן כפול הנו מיותר גם כשמעלים סט של מוצרים מאותו סוג, ומשתמשים בתיאור זהה עבור כולם. לדוגמה, אתר המציע שמלות ערב, ומכיל בקטגוריה כ-50 מוצרים, והכותרת של כל מוצר – זהה ("שמלת ערב", למשל).

חזרתיות שבלונית ומאסיבית של תכנים, כותרות או פסקאות שלמות אינה תורמת לחיזוק הדירוג אלא נתפסת כמניפולציה זולה ומנוע החיפוש יתייחס אליה ככזו. (כמובן, למעט מוצרים שבהם יש חובה על הצגה של מפרטים טכניים והגדרות יצרן, לדוגמה המאפיינים של מכונת כביסה בוש מדגם מסוים יהיו זהים בכל אתר שבו המוצר נמכר).

  1. קידום ממומן בפייסבוק למוצר ללא ביקוש גבוה

כמובן, ישנם כל מיני מקרים או דיווחים שעשויים להיות יוצאי דופן, אך באופן כללי, אם למוצר שלכם יש ביקוש נמוך, או נישתיות גבוהה (למשל, מרכבים למשאיות, או שמנים לתעשייה, או מקלדות שליטה מתקדמות בעלויות עתק וכו') – סביר מאוד להניח שקהל היעד שלכם הוא לא בפילוחים הזמינים בלוח הבקרה של קמפיין ממומן בפייסבוק או בכל רשת חברתית אחרת.

הרשתות החברתיות הן מקום המיועד לפנאי, ומתאימות לפרסום מוצרים בביקוש גבוה, מוצרי פנאי או מותרות, מזון ומשקאות או בריאות ופתרונות יצירתיים לבעיות. אם המוצר שלכם פותר בעיה מורכבת ו\או נפוצה (למשל – "מגב הפלא", או מוצר המזכיר אתכם לא להשאיר את הילד ברכב וכו') ייתכן והרשתות החברתיות הן במה מעולה לעלות למודעות וליצור צורך ופתרון. אך אם המוצר שלכם אזוטרי ונישתי, סביר להניח מאוד שתמצאו את עצמכם משלמים לא מעט על חשיפה גדולה ולא זוכים להמרה גבוהה. בחרו בתבונה היכן להשקיע את המשאבים והתקציבים שלכם.

  1. שאננות: "אני יודע מה הלקוחות שלי מחפשים"

התקבעות במחשבה מסוימת ובנכונותה הבלתי מתפשרת היא בדיוק הגורם לכך שלא תצליחו להבחין בדרכים אחרות\נוספות להביא קהלים לאתר שלכם. לקוחות רבים חושבים שהם יודעים יותר טוב איך מקדמים אתרי איקומרס מאשר חברות מקצועיות המספקות שירותי קידום אתרים.

אנשים אשר בטוחים כי הם יודעים בדיוק אילו ביטויים מביאים את הקהלים הרוכשים תמיד יפספסו את ההזדמנויות שאינם מודעים אליהן, מאחר והם בטוחים שפרט לדעתם שלהם – לא קיימת שום אלטרנטיבה, והם הסמכות היחידה שיודעת "איך לקדם את החנות שלי".

קידום אורגני יש לבסס על פי מחקר מילים, ולהשתמש בכלים שמציגים באופן ברור את מכלול הביטויים המכניסים תנועה לאתר שלכם ולאתרים מתחרים.

כלים כמו Semrush או Search Console יציגו נתונים עובדתיים שאפשר לעבוד איתם.

כבעל עסק ובעל אתר חנות – מה תעדיף?

לבסס את האסטרטגיה שלך על אינטואיציה או על סמך כלים מתקדמים ואנשי מקצוע שזו עבודתם 8-9 שעות ביום? התשובה ברורה!

בחרו את הדרך שלכם בתבונה ושמרו על ראש פתוח.

  1. ביטויי "זנב ארוך" – אל תספידו אותם

 בהמשך לנאמר בפסקה המתארת את הטעות שבלנסות לקדם ביטויים כללים, נתייחס כעת לצד השני של המשוואה.

כ-85%-90% מהתנועה שאתרי מכירות מקבלים – מגיעה דרך ביטויי זנב ארוך (מילות מפתח בנות 3 מילים ומעלה).

כ-70% מסך כל החיפושים בגוגל הם חיפושי זנב ארוך (כאן תמצאו מחקר אחד מתוך עשרות שבוצעו בנושא).

על חשיבותם של ביטויי זנב ארוך ניתן לקרוא באינספור מאמרים ברחבי הרשת, ולכולם מכנה משותף ברור:

א.     שיעור המרה גבוה יותר: ביטויי זנב ארוך הנם בעלי שיעור המרה טוב יותר. למשל, "מצברים" לעומת "מצבר Volta לטויוטה 2020" – מאיזה חיפוש תגיע המרה בסבירות גבוהה יותר?

ב.     חוק המספרים: יש יותר ביטויי זנב ארוך מביטויי זנב קצר!

ביטויי זנב ארוך הם רבים ומגוונים יותר. ישנה כמות מוגבלת ומעטה לביטויים גנריים בני מילה אחת או שתיים, ולעומת זאת, כמות אדירה של ביטויי זנב ארוך. תוכלו לקרוא על כך בהרחבה, כאן.

ג.     אלפי דרכים "להגיע לרומא": נניח והכנסתם את האתר שלכם לדף הראשון במילה גנרית בעלת נפח חיפוש גדול. נניח שמדובר על ביטוי של 5,400 חיפושים בחודש – "עגלת תינוק". אין זה משנה מה התחום שבו האתר שלכם עוסק, כמות החיפושים עבור ביטויי זנב ארוך אחרים הרלוונטיים לעסק שלכם תהיה גדולה פי כמה בהשוואה לנפח החיפושים עבור מילת המפתח "הגנרית והנחשקת" שלכם. בדוגמא הנ"ל יש 29 ביטויים שונים הנגזרים מהביטוי הגנרי, שביחד הם מבטאים 18,200 חיפושים חודשיים.

ד.     שינוי מגמות בגוגל: כיום אנו נתקלים במקרים בהם ביטויים ממוקדים מקבלים נפח חיפוש גבוה יותר מביטויי כלליים.

להלן דוגמה:

יותר אנשים מחפשים "שרשראות לגבר" ו-"צמידים לגבר" מאשר "תכשיטים לגבר" (תכשיטים=כללי, צמידים\שרשראות=ספציפי יותר).

*עדיין מדובר כאן על מונחים גנריים, ובפועל גם בעולם התכשיטים כמות הביטויים העונים להגדרת זנב ארוך הם רבים יותר ובעלי נפח חיפוש גבוה בהרבה באופן מצטבר (מדובר על אלפי ביטויים).

ה.     סיכויי התקדמות: בפשטות! אתם מעוניינים לקבל תנועה לאתר? מעוניינים בדריסת רגל בעמוד הראשון של גוגל? התחילו בקידום ביטויי זנב ארוך. התחרות על מילת מפתח ממוקדת תהיה נמוכה יותר בהשוואה למילת מפתח גנרית, ולכן הצפיפות התחרותית תהא נמוכה יותר, מה שמבטיח לאתר שלכם סיכויים גבוהים יותר לקבל דירוג גבוה (מאחר ולמנוע החיפוש יש פחות אתרים למיין עבור אותו ביטוי!).

ו.     פעלו בחוכמה: נניח ואתם רוצים להזיז 1,000 ליטר ממיכל הנמצא על הקרקע – ולהעבירם למיכל העומד על מדף שנמצא מטר מהקרקע: מה תבחרו?

  • לנסות להרים את המיכל בכוח (בהצלחה עם זה!).
  • להשתמש בדלי.

התשובה כאן ברורה נכון?

אם נשמע לכם מטומטם לחלוטין לנסות להרים מיכל ששוקל 1 טון, זה אמור להישמע לכם אותו דבר בדיוק, לנסות לקדם אתר בביטוי גנרי ולבסס את כל האסטרטגיה שלכם ואת הצלחת הקידום על בסיס אותו ביטוי אחד.

  1. איך לקדם אתרי מכירות – מילה קטנה על מערכת הניהול

ניתן לכתוב ארוכות על בחירת מערכת ניהול לפני שמחליטים על בחירת חברה לקידום אתרים, ובפועל ניתן לקדם כל אתר חנות בכל פלטפורמה. יחד עם זאת, יש להביא בחשבון את השונות הטכנולוגית בין פלטפורמות שונות, ואת מידת ה-Crawlability של כל מערכת ניהול. יכולת הסריקה של מערכת הניהול תשפיע ישירות על איכות הדירוג שתקבלו בגוגל. כאשר מערכות ניהול "פשוטות" בד"כ חסרות אלמנטים רבים וחשובים שקיומם קריטי לקידום, זה ימנע ממקדם האתר שלכם להביא לכם תוצאות טובות יותר.

 סוגי מגבלות נפוצות במערכות ניהול פשוטות וסגורות לדוגמה:

  1.     אי אפשרות להגדיר לכל עמוד כותרת בנפרד (Title).
  2.     אי אפשרות להזין תג קנוניקל (Tag canonical).
  3.     אי אפשרות להגדיר בכלל כותרות ותיאורים (Title & Description).
  4.     גישה מוגבלת לקוד האתר – אי יכולת לבצע שינויים והתאמות.
  5.     תלות בלתי מתפשרת במתכנת\בונה האתר. אם התקשורת שלכם מול בונה האתר גרועה, הרי שאתם בבעיה, ונמצאים כל הזמן "בידיים של בונה האתר שלכם".

יש לציין כי קיימות פלטפורמות קוד סגור נפלאות שניתן אף להמליץ עליהן כפלטפורמות מעולות לקידום אורגני. לכל פלטפורמה יש יתרונות וחסרונות, אך מוטב לבדוק את התחום שלכם ספציפית ולבדוק מי המתחרים שעומדים בדף הראשון ומה הפלטפורמה שעליה בנויים האתרים שלהם כאינדיקציה לא רעה לשאלת "מה כדאי לבחור".

סוף דבר 

אז איך לקדם אתרי איקומרס?

כחלק מרכזי מהתשובה לשאלה הצגנו את "האיך לא" לקדם, לא פחות חשוב. כפי שראיתם, התשובה לשאלה "איך מקדמים אתרי מכירות"  או "איך מקדמים אתרי סחר" מורכבת ודורשת 3 דברים:     

  • כלים טכנולוגיים מתאימים- לא לכל מקדם יש את היכולות והכלים המתאימים, בוודאי לא שמדובר בלקוחות אייקונים וגדולים.
  • ידע מתאים לקידום אתרי חנויות. קידום אתר חנות שונה ומורכב יותר מקידום אתרי תדמית.
  • גישה שירותית ומכילה, יכולת לשתף את הלקוח ותיאום ציפיות מוקדם של הלקוח ונותן השרות.

רוצים לקבל תוכנית אסטרטגיה מותאמת אישית לקידום אתר החנות שלכם? השאירו פרטים:

שתף פוסט זה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן